PapiermonstercollectieNeenahColdenhovePapier

Print

Neenah Coldenhove Papier

In 1661 werd in het Gelderse Eerbeek Coldenhove Papier opgericht. Het zou meer dan drie eeuwen lang een zelfstandig familiebedrijf zijn. Sinds 2017 is deze Eerbeekse papierspecialist onderdeel van het Amerikaanse Neenah Paper, Alpharetta, Georgia.
Het bedrijf is in zijn bestaan uitgegroeid tot een moderne papierfabriek die wereldwijd bekendstaat om haar innovatieve papieroplossingen. Het productportfolio varieert van traditionele papiersoorten van een hoge kwaliteit tot hightech digitaal sublimatietransferpapier.

Papiermonster collectie

Omdat Coldenhove Papier al meer dan 350 jaar succesvol papier maakt, ontwierp Reynhard Ontwerp & Communicatie de Papiermonster Collectie (ook wel Swatches genoemd) die de papiercollectie van deze Veluwse Papierfabriek stijlvol presenteert.
Het thema ‘Timeless Papers’ laat zien dat Coldenhove Papier zich telkens weer weet aan te passen aan de wensen en technische ontwikkelingen van de tijd. Elke lijn papier is gelabeld met een unieke preeg die slechts de ‘voetafdruk’ van een tijdsdrager laat zien. Dit i.c.m. de missende wijzers benadrukt het Timeless-thema. De wijzers zijn los hergebruikt als vormelementen in het verdere grafische ontwerp. De oplettende kijker zal onder andere de wijzers van de St. Stevenskerk van Nijmegen kunnen herkennen. Een knipoog van het in Nijmegen gevestigde brandingbureau. Ook voor het ontwerp van een Papiermonster Collectie geldt dat je de inspiratie het beste dichtbij kunt zoeken om authentiek te communiceren!

meer weten over dit project?

Kom langs, mail of bel met +31(0)24 420 06 44